Προεγχειρητική καρδιολογική εκτίμηση: Πόσο αναγκαία είναι?
05 Μαϊου 2022, (Καρδιολογία)

Είναι κοινή πρακτική πριν από κάθε χειρουργική επέμβαση μεγάλη ή μικρή, να πρέπει ο ασθενής να εκτιμηθεί και να «λάβει έγκριση» από καρδιολόγο. Πόσο σημαντική είναι όμως αυτή η διαδικασία και κατά πόσο μπορεί να προλάβει επικίνδυνες καταστάσεις στους ασθενείς που πρόκειται να χειρουργηθούν?

ΠερισσότεραΗ καρδιολογική παρακολούθηση των ασθενών με καρκίνο στην νέα εποχή
04 Μαϊου 2022, (Καρδιολογία)

Πολλοί άνθρωποι στην διάρκεια της ζωής τους έχουν να αντιμετωπίσουν την διάγνωση και θεραπεία ενός κακοήθους νεοπλάσματος.

ΠερισσότεραΠρέπει να γίνεται προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο στην ηλικία άνω των 65 ετών;
26 Φεβρουαρίου 2021, (Γηριατρική)

Η Ελλάδα κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των Κράτων-Μελών της Ε.Ε. σε γηράσκοντα πληθυσμό (ποσοστό αύξησης 21,4%) έναντι μέσου όρου της Ε.Ε 17,2%.

ΠερισσότεραΗ υψηλή αρτηριακή πίεση ως κύριο αίτιο της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου
26 Φεβρουαρίου 2021, (Νεφρολογία)

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι κύριο αίτιο της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου (ΧΝΝ). Παγκοσμίως, σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άτομα έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση, αριθμός που αναμένεται να σημειώσει δραματική αύξηση.

ΠερισσότεραΕπιδημιολογία Διαβητικής Νεφροπάθειας
10 Νοεμβρίου 2020, (Νεφρολογία)

Η διαβητική νεφροπάθεια είναι μια από τις συχνότερες και σοβαρότερες μικροαγγειακές επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη και αποτελεί τη συχνότερη αιτία χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας στο Δυτικό κόσμο.

ΠερισσότεραΓιατί οι νεφροί είναι τόσο σημαντικοί;
10 Νοεμβρίου 2020, (Νεφρολογία)

Οι νεφροί μας είναι ένα ζευγάρι οργάνων, στο μέγεθος μίας γροθιάς, που βρίσκονται στο κατώτερο επίπεδο του θωρακικού κλωβού, οπισθοπεριτοναϊκά, δηλαδή στο πίσω μέρος της κοιλιακής χώρας.

ΠερισσότεραΧολολιθίαση: Μία νόσος αποτέλεσμα του σύγχρονου τρόπου διατροφής
08 Φεβρουαρίου 2016, (Γαστρεντερολογία)

Η χοληδόχος κύστη είναι ένα μικρό, σχήματος αχλαδιού όργανο δίπλα στο συκώτι, που σαν κύριο σκοπό έχει την αποθήκευση της χολής και τη διοχέτευσή της μετά τη λήψη των γευμάτων ...

ΠερισσότεραΤι είναι η γαστρίτιδα;
29 Ιανουαρίου 2016, (Γαστρεντερολογία)

Είναι αρκετά σύνηθες να ακούμε κόσμο να διαμαρτύρεται πως τον πονάει το στομάχι του γιατί έχει γαστρίτιδα. Δυστυχώς η λέξη αυτή χρησιμοποιείται πολύ τακτικά ...

Περισσότερα