Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Σιδηροπενία (26 Νοεμβρίου), η Γενική Κλινική Πειραιώς Ιπποκράτης Α.Ε. προσφέρει σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές, εξετάσεις προληπτικού χαρακτήρα.

Αναλυτικά από 26 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2021 μπορείτε να πραγματοποιήσετε στην Κλινική μας :
ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Γενική Εξέταση Αίματος

Βιταμίνη B12

Φυλλικό οξύ

Φερριτίνη Ορού

Σίδηρος Ορού

Συνολικού κόστους 34€

Επιπλέον αν χρειαστεί

ΓΑΣΤΡΟΣΚΟΠΗΣΗ 100€ (συμπεριλαμβανομένων μέθης και rapid test)

ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ 120€ (συμπεριλαμβανομένων μέθης και rapid test)

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ Κλινικού Ιατρού επί παθολογικών ευρημάτων

Η διάγνωση της ΣΙΔΗΡΟΠΕΝΙΑΣ αν και είναι εύκολη, έχει ιδιαίτερη σημασία σε κάθε ασθενή να αναζητούμε την αιτία που την προκαλεί.

Να θυμόμαστε ότι αρκετά συχνά οι νεοπλασίες του γαστρεντερικού συστήματος εκδηλώνονται ως "σιδηροπενική αναιμία".

O σίδηρος είναι ένα στοιχείο απαραίτητο για τη σύνθεση της αιμοσφαιρίνης, της πρωτεΐνης που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονες προς τα κύτταρα και τους ιστούς του σώματος.

Όταν τα διαθέσιμα αποθέματα σιδήρου στο σώμα είναι χαμηλά, αυτό μπορεί να επηρεάσει σχεδόν όλες τις πτυχές της ζωής, όπως τον μεταβολισμό, την πνευματική και σωματική υγεία, την παραγωγικότητα στην εργασία, ακόμα και τη σεξουαλική λειτουργία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τη Σιδηροπενία, είναι μια εξαιρετική αφορμή για να ενημερωθούμε κι εμείς περισσότερο γι' αυτό το "πολύτιμο μέταλλο" και το ρόλο του στην υγεία μας.

Χωρίς σίδηρο το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά. Ο σίδηρος χρειάζεται σε όλο το σώμα.

Είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και για τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας της καρδιάς και των σκελετικών μυών.

Επιπρόσθετα, παίζει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση μολύνσεων και ασθενειών, στη διατήρηση των επιπέδων της ενέργειας και στη σωστή εγκεφαλική λειτουργία.

Η σιδηροπενία, με ή χωρίς αναιμία, εκτιμάται ότι επηρεάζει έναν στους τρεις ανθρώπους παγκοσμίως. Παρά τη σοβαρή επίδρασή της στην υγεία και την υψηλή συχνότητά της, παραμένει μια νόσος που υποδιαγιγνώσκεται.

Η περιορισμένη πρόσβαση των ασθενών στο σύστημα υγείας, λόγω της πανδημίας του covid-19, έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τη διάγνωση και αντιμετώπιση της σιδηροπενίας, με αποτέλεσμα ακόμα περισσότεροι ασθενείς να μένουν αδιάγνωστοι.

Σε κάθε περίπτωση ο προληπτικός έλεγχος υγείας check up είναι απαραίτητος σε κάθε ηλικία.

Η πρόληψη είναι πάντα προτιμότερη της θεραπείας. Πολλές φορές η έγκαιρη διάγνωση είναι το ήμισυ της θεραπείας και, κάποιες φορές, δεν μπορεί να υπάρξει θεραπεία χωρίς αυτήν.

Οι ιατρικές εξετάσεις είναι η βασική αρχή της πρόληψης, και μια ρουτίνα που πρέπει να την επαναλαμβάνουμε σε τακτικά χρονικά διαστήματα ήδη από την παιδική μας ηλικία. Σε κάθε περίοδο της ζωή μας πρέπει να προβαίνουμε σε διαφορετικούς ιατρικούς ελέγχους, ανάλογα με τη δεκαετία που διανύουμε.

Ας έχουμε πάντα ως προτεραιότητα την υγεία μας. Παραμένουμε κοντά σας για περισσότερα από 70 χρόνια, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, με τις καλύτερες οικονομικές συνθήκες.

Επωφεληθείτε τώρα της προσφοράς μας.

Για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας καλέστε μας στα τηλέφωνα :
211 9909900, 210 4520604about-image

about-image

about-image

about-image

about-image

about-image

about-image

about-image

about-image

about-image

about-image