«Η 31η Μαΐου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος με σκοπό την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους της χρήσης και της έκθεσης στον καπνό.

Είναι πλέον κοινά παραδεκτό, ότι το κάπνισμα προκαλεί σοβαρότατες βλάβες σε όλα τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού. Πολύ περισσότερο, θεωρείται ως η κύρια αιτία για την εμφάνιση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, ενώ υπολογίζεται ότι το 25% των θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα οφείλεται σε αυτό.

Κατά κύριο λόγο το κάπνισμα ευθύνεται για το 70-90% των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα και σε ποσοστό πάνω από 50% για διάφορα άλλα είδη καρκίνου όπως λάρυγγα, στόματος, οισοφάγου, στομάχου, παγκρέατος, παχέος εντέρου, μαστού και ουροδόχου κύστης.

Επιπρόσθετα φαίνεται να συσχετίζεται με την αρνητική εξέλιξη και τις δυσμενείς επιπτώσεις της νόσου Covid-19. Ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως οι καπνιστές είναι πιθανότερο να εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα από την Covid-19, να εισαχθούν στην μονάδα εντατικής θεραπείας και να χρειαστούν μηχανική αναπνευστική υποστήριξη ή και να χάσουν τη ζωή τους.

Παγκοσμίως, το κάπνισμα στοιχίζει ετησίως τη ζωή περίπου 8 εκατομμυρίων ανθρώπων και αποτελεί την πρώτη και σημαντικότερη αιτία θνησιμότητας, που μπορεί εύκολα να προληφθεί.

Η διακοπή του καπνίσματος είναι σίγουρα η καλύτερη κίνηση που μπορεί να κάνει ένας καπνιστής για την υγεία του. Επιφέρει τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα οφέλη και συνεπάγεται περισσότερα και υγιέστερα χρόνια ζωής. Ήδη μετά από μόλις 20 λεπτά διακοπής του καπνίσματος, ο καρδιακός ρυθμός μειώνεται. Μέσα σε 12 ώρες, το επίπεδο μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα επανέρχεται στο φυσιολογικό. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μετά από 15 έτη από τη διακοπή του καπνίσματος, οι πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα για έναν πρώην καπνιστή είναι ίδιες με εκείνον που δεν έχει καπνίσει ποτέ.

Η Γενική Κλινική Πειραιώς ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος προσφέρει ειδικά πακέτα εξετάσεων σε προνομιακές τιμές.

Ειδικότερα έως 30 Ιουνίου του 2021 θα ισχύουν οι παρακάτω προσφορές:

CHECK UP (Ι) 69€

- ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ

- ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ

- ΘΩΡΑΚΟΣ (F)

- ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ

- ΟΞΥΜΕΤΡΙΑ

- ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

- RAPID TEST ANTIΓONOY AgCΟVID-19

CHECK UP (ΙΙ) 45€

- Ηλεκτροκαρδιογράφημα

- Triplex Καρδιάς

- KΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

CHECK UP (ΙΙI) 40€

- ΑΞΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΘΩΡΑΚΟΣ (χαμηλής δόσης ακτινοβολίας) πλέον ΣΚΙΑΓΡΑΦΙΚΟΥ

CHECK UP (ΙV) 19€

- ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΕΡΙΩΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ
(μία εξαιρετικά χρήσιμη εξέταση στην αξιολόγηση και παρακολούθηση της αναπνευστικής ανεπάρκειας και εκτροπών του μεταβολισμού)

Για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας καλέστε μας στα τηλέφωνα :
211 9909900, 210 4520604

Αγαπάμε τη ΖΩΗ. Λέμε ΟΧΙ στο ΚΑΠΝΙΣΜΑ. Η χρήση καπνού δεν είναι ποτέ ασφαλής. Ως εκ τούτου, σε αυτήν την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Καπνό, η καλύτερη απόφαση θα ήταν να αφήσουμε το κάπνισμα στο παρελθόν.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΠΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ. Οι κίνδυνοι που συνδέονται με το κάπνισμα τείνουν να μειώνονται από τη στιγμή που το διακόπτουμε, την ίδια ακριβώς στιγμή το σώμα μας αρχίζει να αποκαθιστά άμεσα τις βλάβες που έχουν συντελεστεί.about-image

about-image

about-image